Pentru a obtine o pozitie buna in motoarele de cautare este nevoie de o campanie de link building de calitate. Parte din etapa de
optimizare SEO off page campania de link building este procesul in care aduci linkul catre site-ul tau.

Cum ne alegem site-urile pe care sa ne promovam?

Poti folosi un instrument de tipul Ahrefs pentru a indentifica site-uri relevante, cu scor mare in social media si profil de backlinkuri bun. Pentru a obtine o colaborare este necesar sa-i contactati pe proprietari individual sau poti apela la o firma de marketing care are deja colaborari cu multi bloggeri de top si publicatii cunoscute.

Publicarea de advertoriale pe site-uri sau bloguri de calitate este un puternic instrument de marketing care te ajuta sa dezolti partea de SEO a site-ului tau dar prin care poti ajunge si directi la potentiali clienti. De exemplu atunci cand public un advertorial pe o publicatie mare cu trafic organic mare exista toate sansele ca sa atragi clienti direct dintre cei care il vor citi.

Recupereaza linkurile ce fac trimitere spre pagini 404

Sunt destul de dese cazurile in care o categorie, pagina sau articol care este sters sau redenumit, iar atunci cand site-ul se restructureaza linkurile de la aceste parti din continut sterse vor face trimitere catre o pagina inexistenta (eroare 404). In acest caz, este necesar sa schimbati redirectionarea ca fiind permanenta (301) intre aceste pagini si alte pagini relevante din site.

Continuitate

In timp backlinkurile pe care le-ai obtinut isi pierd din calitate, este necesar sa continui sa aduci backlinkuri de calitate site-ului tau, google va aprecia acest aspect.

Social Sharing

Chiar daca motoarele de cautare trateaza diferite linkurile catre site-ul tau care vin din social media nimeni nu spune ca le ignora, fii activ in social media si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

link building
< h3>Internal link building

Profita de continutul relevant si cuvintele cheie din el pentru a-ti promova paginile in care sunt descrise serviciile.

Evita site-urile de calitate joasa

In primul rand putem observa daca site-ul este de calitate sau nu prin continut, trebuie sa fie de calitate si relevant, actualizat frecvent, articole unice si sa nu fie plin de advertoriale. Un blogger care se respecta si isi respecta munca nu abuzeaza de advertorialele publicate, o sa gasesti unul la fiecare 5-6 articole publicate pentru el.

O campanie de linkbuilding reusita inseamna = Cantitate + Calitate + Diversitate

Mult succes in optimizarea site-ului tau,
echipa seodigital.ro