Agenție SEO din Timișoara
Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

Advertoriale SEO

Ce sunt Advertorialele SEO?

Un advertorial este o formă de reclamă care oferă informații despre un produs sau serviciu într-un stil similar cu cel al unui articol editorial sau jurnalistic obiectiv.

Advertorialele SEO îmbină conținutul editorial cu aspecte publicitare, având scopul de a crește vizibilitatea website-urilor în rezultatele motoarelor de căutare. Astfel, ele devin un element cheie în strategia de optimizare SEO off-page.

Advertoriale SEO

advertorial

Care sunt beneficiile aduse de advertoriale?

Permit brandurilor să își transmită mesajele într-un mod subtil și informativ, rezonând mai bine cu publicul țintă. De asemenea, contribuie la creșterea autorității și credibilității brandului, stimulând încrederea utilizatorilor.

Prin crearea unui echilibru între promovare și conținut valoros, ele atrag și mențin interesul cititorilor, ceea ce poate duce la creșterea conversiilor. Utilizarea cuvintelor cheie sporește vizibilitatea website-ului și a brandului menționat.

Rolul advertorialelor SEO în strategia de link building

Au au un rol important în strategia de link building, oferind beneficii multiple atât în ceea ce privește optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO), cât și în construirea unei prezențe online robuste și credibile.

Prin natura lor, combină arta storytelling-ului cu tehnicile SEO, creând un echilibru perfect între conținutul atractiv pentru cititori și cel optimizat pentru motoarele de căutare.

link building

advertorial

Avantajele unei campanii de advertoriale

Cele mai importante avantaje aduse de o campanie de backlinks sunt:

Pot aduce trafic organic imediat.
Cresc notorietatea și brandul afacerii.
Pot crește rata de conversie și vânzările imediat.
Te fac mai accesibil și dau un boost afacerii tale.
Obții backlinkuri pentru business-ul tău online.

Ce trebuie să conțină un advertorial?

Titlul unu joacă un rol important în captarea atenției atât a cititorilor, cât și a motoarelor de căutare. Acesta trebuie să fie atractiv, concis și să încorporeze cuvântul cheie principal. Un titlu eficient stabilește așteptările pentru conținut și încurajează citirea în continuare. Combinând creativitatea cu integrarea strategică a cuvintelor cheie, titlul poate amplifica semnificativ vizibilitatea în rezultatele de căutare și angajamentul utilizatorilor.
Introducerea unui articol SEO este esențială pentru a oferi o perspectivă clară asupra temei abordate și obiectivelor articolului, integrând în același timp cuvântul cheie țintă într-un mod fluid. Atragerea cititorilor se realizează prin evidențierea unei probleme sau a unei întrebări relevante pentru ei, stimulându-le astfel curiozitatea și dorința de a citi mai departe.
Conținutul articolului reprezintă partea centrală unde se dezvăluie esența temei abordate, structurat în paragrafe bine definite, marcate de subtitluri atractive ce integrează variații ale cuvântului cheie vizat. Prin furnizarea de informații de înaltă valoare, se îndeplinesc și depășesc așteptările cititorilor.

Importanța unei curgeri logice și a unui format accesibil de lectură este foarte importantă. Integrarea adecvată a cuvintelor cheie nu doar că îmbunătățește experiența cititorului, dar contribuie semnificativ la optimizarea SEO a conținutului.
Concluzia articolului reprezintă etapa finală, oferind un sumar succint al celor mai importante aspecte abordate. În acest punct, cititorii sunt stimulați să întreprindă acțiunea sugerată, fie aceasta lecturarea unui articol complementar sau realizarea unei conversii.
Da, introducerea unui call to action (CTA) într-un advertorial este esențială. CTA-ul îndeamnă cititorii să întreprindă o acțiune specifică după ce au citit advertorialul, cum ar fi să viziteze un website, să se înscrie la un newsletter, să descarce un material informativ sau să efectueze o achiziție. Prin includerea unui CTA clar și convingător, crești șansele de a transforma cititorii interesați în clienți sau urmăritori, contribuind astfel la atingerea obiectivelor de marketing și de business ale campaniei tale.

Sfaturi pentru crearea unui Advertorial eficient

Google Analytics

Identifică publicul țintă și interesele lor. Acest lucru te va ajuta să creezi un conținut care să rezolve problemele sau să răspundă nevoilor lor.
Research-ul de cuvinte cheie stă la baza optimizării SEO. Un specialist SEO va căuta și va analiza termenii pe care cititorii potențiali îi utilizează pentru a găsi conținut relevant legat de un subiect specific. O analiză aprofundată a cuvintelor cheie permite ajustarea conținutului astfel încât să corespundă intenției utilizatorilor, crescând astfel vizibilitatea organică a site-ului.

Pentru asta, se pot folosi diverse unelte specializate în cercetarea cuvintelor cheie, scopul fiind identificarea termenilor care au un volum mare de căutări și concurență scăzută.
Densitatea cuvintelor cheie, care se referă la cât de frecvent un cuvânt cheie apare în textul tău raportat la numărul total de cuvinte, este un factor important. Deși o densitate de 1-2% este adesea recomandată în ghidurile de SEO, sugerăm o abordare mai subtilă, pentru a evita supraîncărcarea textului cu cuvinte cheie (keyword stuffing), o practică care poate avea un impact negativ asupra experienței cititorului și a performanței SEO.

Conținutul trebuie să rămână natural și valoros pentru cititori. Este esențial să menții un echilibru între scrierea orientată către utilizator și optimizarea SEO, astfel încât să îmbunătățești vizibilitatea în motoarele de căutare fără a compromite calitatea și lizibilitatea conținutului.
Anchor Text sau textul ancoră este porțiunea vizibilă și clicabilă a unui link, prin care utilizatorii pot naviga către o altă pagină web, fie că aceasta se află pe același site, fie pe unul diferit. În spatele textului ancoră se ascunde adresa URL la care duce link-ul respectiv.
Exact Match Keywords: Textul de ancorare este de tip potrivire exactă dacă include un cuvânt cheie care reflectă pagina către care este legată. De exemplu: „link building” care trimite către o pagină despre link building.

Partial Match Keywords: Ancoră text care include o variație a cuvântului cheie pe pagina către care face legătura. De exemplu: „strategii de construire a linkurilor” care trimite către o pagină despre crearea de linkuri.

Brand: Un nume de marcă folosit ca text de ancorare. De exemplu: „SEO DIGITAL” trimite la seodigital.ro

Naked Link: O adresă URL care este folosită ca ancoră. De exemplu: „https://seodigital.ro” este o ancoră de tip Naked.

Zero Match: Acest tip de ancore nu conțin cuvinte cheie specifice sau relevante pentru conținutul paginii de destinație. Deși acestea sunt încă întâlnite în diverse conținuturi online, specialiștii în SEO tind să le recomande cu prudență, deoarece nu contribuie direct la optimizarea pentru motoarele de căutare. Exemple comune includ fraze generice precum „faceți clic aici” sau „aflați mai multe”, care nu oferă informații despre conținutul link-ului sau beneficii SEO prin asocierea cu termeni specifici.

Image Links: Când o imagine este folosită ca link, textul alternativ ( ALT ) funcționează ca text ancora.
Prea multe linkuri cu aceeași ancoră pot părea nenaturale și spam. Acolo s-ar putea ca la un moment dat algoritmii anti-spam Google să lucreze împotriva ta.

Regula diversității se aplică atât legăturilor interne, cât și în link building.
Procente de ancorare sigure care funcționează:

70% – branded anchor text
20% – naked links
5% – generic anchor text
<5% – partial-match anchor text
<1% – exact match

Aceste procente ale textului ancora nu sunt reguli. Cu toate acestea, aceste procente de folosire a textului ancorat te vor ajuta sa nu fii penalizat și să obții rezultate bune.

De ce să apelezi la noi?

Experiență

Pentru că avem peste 10 ani experiență în această ramură a marketingului digital, punem pasiune și ne implicăm activ în fiecare proiect. Lucrul acesta ne permite să-ți oferim cele mai bune soluții, strategii și recomandări.

Consultanță gratuită

Pentru că îți oferim consultanță gratuită! Înțelegem cât de greu poate fi să faci alegerile corecte, mai ales atunci când ești la început de drum sau pur și simplu nu ai timp să te ocupi. Dacă nu știi ce advertoriale să comanzi, contactează-ne și un specialist SEO îți va oferi tot suportul necesar pentru a face alegerile corecte.

Economisești timp și bani

Colaborarea cu noi te va ajuta să economisești timp și bani. Cu ajutorul nostru, vei economisi comisionul pe care în mod normal ar trebui să-l plătești unei agenții de marketing ca să se ocupe de campania ta de backlinks.

Share

Îți distribuim advertorialele în canalele noastre social media pentru a îmbunătăți partea de social signals și pentru o indexare mai rapidă.

Comandă o campanie de Advertoriale    Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu prelucrarea datelor personale ( GDPR )