Agenție de Digital Marketing din Timișoara
Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

Advertoriale SEO

Advertoriale SEO

Advertoriale SEO sunt fi o tactică eficientă de marketing digital, deoarece iți permit să-ți promovezi produsele sau serviciile într-un mod subtil și discret. Această metodă poate fi mai bine primită de către cititori spre deosebire de alte metode de promovare.

Backlinkuri și Link Building

Backlinkurile și link building sunt două concepte strâns legate şi foarte importante în procesul SEO.

Numite și inbound links sau linkuri externe, backlinkurile sunt linkurile pe care un site web le trimite către site-ul tău. Ele reprezintă un vot de încredere sau o recomandare din partea site-ului care include acel link și pot influența modul în care motoarele de căutare precum Google clasifică și îți afișează site-ul în rezultatele de căutare.

Link building reprezintă procesul de obținere a backlinkurilor, iar cea mai folosită metodă este publicarea de articole SEO.

Advertoriale SEO

advertorial

Ce este un advertorial?

Un articol SEO este o metodă de publicitate online în mediul online care combină elementele unui conținut editorial cu cele ale unui anunț publicitar.

Scopul acestui tip de conținut este de a promova un produs, o marcă sau un serviciu prin intermediul unui articol care pare să fie creat în mod obiectiv, dar care de fapt promovează în mod subtil produsul sau serviciul respectiv.

De ce ai nevoie de articole SEO?

Prin intermediul advertorialelor, poți ajunge la publicul țintă într-un mod mai personal și mai convingător, prin prezentarea informațiilor despre produsul sau serviciul tău într-un context editorial relevant și interesant.

Articolele plătite pot convinge cititorii să ia acțiuni precum achiziționarea unui produs, completarea unui formular, ceea ce poate duce la creșterea conversiilor și a veniturilor.

Ajută și la optimizarea SEO, deoarece adaugă backlink-uri de calitate ce pot îmbunătăți poziționarea site-ului tău în rezultatele de căutare.

link building

advertorial

Avantajele unei campanii de advertoriale

Cele mai importante avantaje aduse de o campanie de backlinks sunt:

Pot aduce trafic organic imediat.
Cresc notorietatea și brandul afacerii.
Pot crește rata de conversie și vânzările imediat.
Te fac mai accesibil și dau un boost afacerii tale.
Obții backlinkuri pentru business-ul tău online.

Ce alte beneficii aduc advertorialele?

Advertorialele pot fi utilizate în mod eficient în procesul de promovare și aduc o serie de beneficii, printre care:

Mai mult trafic organic: Articolele plătite conțin backlink-uri ce ajută la îmbunătățirea poziției site-ului în rezultatele motorului de căutare, crescând astfel traficul organic și vizibilitatea.

Mai mult trafic de tip referral: Prin construirea de legături relevante către site-ul tău, vizitatorii care citesc articole pot fi încurajați să facă clic pe link-ul către site-ul tău. Astfel, pot aduce trafic pe site-ul tău prin intermediul trimiterilor directe de la alte site-uri.

Expunere extinsă: Advertorialele sunt de obicei plasate pe site-uri de încredere sau publicații online și pot ajunge la un public extins. Asta poate ajuta la creșterea vizibilității produsului sau serviciului, atragerea unui public nou și îmbunătățirea gradului de conștientizare a brandului.

Te ajută la SEO: Conținutul lor poate include cuvinte cheie relevante și link-uri către site-ul tău, ceea ce te poate ajuta la îmbunătățirea clasamentului în motoarele de căutare și la creșterea vizibilității site-ului.

Îți promovează brandul: Poți promova brandul creând conștientizare asupra acestuia. În plus, articolele pot fi distribuite prin intermediul rețelelor sociale, ceea ce poate ajuta la creșterea numărului de urmăritori și la crearea unei comunități online.

Oferă credibilitate și încredere: Advertorialele sunt mai credibile decât alte forme de publicitate, deoarece sunt scrise ca și cum ar fi un conținut editorial sau jurnalistic, fără să fie percepute ca fiind plătite pentru a fi promovate. Poate ajuta la construirea încrederii și loialității clienților. Ajută de asemenea la crearea unei imagini pozitive a brandului, prin prezentarea produsului sau serviciului într-un mod imparțial și obiectiv.

Conținut util: Pot oferi conținut util și interesant pentru cititori, în timp ce promovează în același timp produsul sau serviciul ce îl oferi. Acestea pot fi redactate într-un stil educațional sau informativ, oferind cititorilor informații valoroase care le pot ajuta să ia o decizie de cumpărare mai informată.

Mai multe vânzări: Prin promovarea produselor sau serviciilor într-un mod informativ și atractiv, advertorialele pot stimula interesul clienților și iți pot crește vânzările.

Folosește Native Advertising

Ce înseamnă Native Advertising? Native Advertising reprezintă o metodă de promovare online prin care mesajul publicitar este livrat într-o formă care se integrează perfect cu contextul editorial al site-ului sau platformei respective.

De exemplu, un articol creat pentru a promova un produs poate avea același stil și format ca și restul conținutului editorial prezent pe site-ul respectiv. Astfel, termenul „nativ” se referă la coerența și integrarea armonioasă a mesajului publicitar în contextul în care este prezentat.

native advertising

Cum se redactează un advertorial?

Redactarea unui advertorial eficient care sa se integreze într-o campanie SEO Native Advertising implică crearea unui conținut valoros, relevant și atrăgător. Iată câțiva pași pentru a crea un advertorial eficient și de succes:

Cunoaște-ți audiența: Identifică publicul țintă și interesele lor. Acest lucru te va ajuta să creezi un conținut care să rezolve problemele sau să răspundă nevoilor lor.

Alege un subiect relevant: Alege un subiect care să fie în concordanță cu tema platformei și să fie de interes pentru audiența țintă. Acesta ar trebui să fie relevant pentru brandul tău și să aducă valoare adăugată cititorilor.

Stilul și tonul: Adoptă un stil și un ton potrivit pentru platforma pe care vei publica advertorialul. Încearcă să imiți stilul și tonul de voce al platformei respective pentru a te asigura că se integrează cât mai bine în contextul său.

Structurați conținutul: Organizează conținutul într-o manieră logică și coerentă. Include un titlu atractiv, o introducere captivantă, subtitluri care să delimiteze ideile principale și o concluzie care să rezume mesajul central.

Valoare și informație: Asigură-te că oferi informații utile, sfaturi practice sau soluții la problemele cititorilor. Acest lucru va ajuta la construirea încrederii și a autorității brandului tău.

Include cuvinte cheie și link-uri: Integrează cuvinte cheie relevante și link-uri interne sau externe în conținutul advertorialului pentru a îmbunătăți scorul SEO și pentru a ghida cititorii spre resurse suplimentare sau acțiuni specifice.

Call-to-action (CTA): Includerea unui CTA clar și concis la sfârșitul advertorialului, care încurajează cititorii să interacționeze cu brandul sau să efectueze o acțiune specifică, cum ar fi efectuarea unei achiziții sau înregistrarea pentru un eveniment.

Revizuiește și editează: Verifică atent textul pentru a te asigura că nu există erori gramaticale, ortografice sau de punctuație și că mesajul este clar și coerent.

Monitorizează și evaluează: După publicarea advertorialului, monitorizează performanța acestuia și analizează datele pentru a înțelege cum a fost primit de către audiență. Folosește aceste informații pentru a îmbunătăți strategia de native advertising în viitor.

Advertoriale SEO

O campanie de Link Building te va ajuta să-ți crești vizibilitatea afacerii și să atragi clienți. Articolele plătite reprezintă un instrument de marketing eficient și rămân în continuare principala sursă Google-friendly de link building.

Unde vor fi publicate?

Colaborăm cu mulți bloggeri și sute de publicății naționale cunoscute. Dacă dorești detalii despre lista completă unde putem publica advertoriale, scrie-ne pe adresa contact@seodigital.ro sau completează formularul de mai jos. Îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

De ce să apelezi la noi?

➱ Pentru că avem peste 10 ani experiență în această ramură a marketingului digital, punem pasiune și ne implicăm activ în fiecare proiect. Lucrul acesta ne permite să-ți oferim cele mai bune soluții, strategii și recomandări.

➱ Pentru că îți oferim consultanță gratuită! Înțelegem cât de greu poate fi să faci alegerile corecte, mai ales atunci când ești la început de drum sau pur și simplu nu ai timp să te ocupi. Dacă nu știi ce advertoriale să comanzi, contactează-ne și un specialist SEO îți va oferi tot suportul necesar pentru a face alegerile corecte.

➱ Colaborarea cu noi te va ajuta să economisești timp și bani. Cu ajutorul nostru, vei economisi comisionul pe care în mod normal ar trebui să-l plătești unei agenții de marketing ca să se ocupe de campania ta de backlinks.

➱ Îți distribuim advertorialele în canalele noastre social media pentru a îmbunătăți partea de social signals și pentru o indexare mai rapidă.

Comandă o campanie de Advertoriale    Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu prelucrarea datelor personale ( GDPR )