YouTube este al al doilea motor de cautare din lume ca si marime dupa Google si reprezinta o sursa de trafic impresonanta, vorbim de milioane de vizitatori zilnic.

Daca ai deja un canal YouTube sau doresti sa iti creezi unul cu siguranta iti doresti si sa ai cat mai multi urmatori, sa devii cunoscut in mediul online. Indiferent daca esti vlogger sau publici mai rar chestii pe YouTube si vrei sa-ti promovezi propriul canal tehnicile de optimizare SEO iti pot fi de folos.

La fel ca un motor de cautare si YouTube foloseste algoritmi si parametri care determina vizibilitatea si clasarea videoclipurilor.

Factori principali ce pot influenta optimizare video

Ca o prima recomandare privind optimizarea videoclipurilor pentru motoarele de cautare este caliatea continului pe care il adaugi si aici nu vorbim in mod direct de calitatea imaginii. Trebuie mentionat faptul ca puteti avea o imagine 4K, insa continutul este slab acesta nu va fi urmarit de multe persoane sau nu pana la sfarsit, pe scurt nu satisface nevoile publicului tinta.

Un material video care este interesant si retine utilizatorii dupa ce au dat play sau revin pe canalul tau. Nimeni nu isi doreste ca publicul sa urmareasca un video si sa plece mai departe, trebuie fidelizati, trebuie sa se aboneze si sa urmareasca mereu materialele incarcate. Un video de calitate va strange comentarii, altgoritmii vor considera ca ai un video interesant si il vor plasa mai sus in cautari.

youtube seo

Optimizarea SEO pentru YouTube

SEO trebuie aplicat pe YouTube inca de la numele fisierului ce il urcati. Nu folositi numele fisierului pe care camera il da by default, gen DSC_340.mov, schimbati-l, puneti ceva relevant cu continutul, de exemplu noi am ales ca si cuvant cheie YouTube SEO si l-am inserat in numele fisierului asa „youtube-seo-cum-optimizam-canalul-youtube.mov”

Evident titlu si decrierea trebuie sa fie sub forma „YouTube SEO – Cum optimizam canalul YouTube” la fel si tag-urile alese trebuie sa fie relevante cu continutul.

Thumbnail-ul

Alege un thumbnail relevant si atragator care sa aiba legatura cu video-ul in sine.

Un video care sa rankeze

In cazul nostru am dori sa facem un meterial video care sa fie gasit de cei interesati dupa cautarea „YouTube SEO – Cum optimizam canalul YouTube”

Pentru inceput facem o mica cautare
https://www.youtube.com/results?search_query=youtube+seo+cum+optimizam+canalul+youtube

Vom avea mai multe cautari, alegem din rezultate video cu cel mai mare de views obtinut intr-un timp scurt. Vom alege acest video ca model pentru materialul nostru, nu trebuie copiat, il folosim ca model pentru a observa ce titlu, ce descriere si tag-uri a folosit.

Titlul

Asa cum spuneam si mai sus cuvantul nostru cheie „YouTube SEO” trebuie sa fie prezent in titlu, de preferat la inceputul titlului. Titlu trebuie sa fie neaparat relevant si sa reprezinte cat mai bine materialul video.

Descrierea videoclipului

Descrierea trebuie sa fie de minim 250 cuvinte pentru fiecare videoclip, si aici prezenta cuvantului cheie este obligatorie.

Tag-uri

Foloseste tag-uri care reprezinta cel mai bine continutul.

Densitatea cuvantului cheie

Nu abuza de folosirea cuvintelor cheie, este suficient sa apara de 2-3 ori in descriere.

Link-uri

Nu uita sa adaugi link catre site-ul tau sau catre profilele social media, Autoritatea YouTube ar putea sa te ajute la SEO.

Backlinks

Incearca sa aduci cateva backlinkuri de calitate catre adresa a materialului tau video folosind ancora „YouTube SEO”

Daca ai facut toate astea ai rabdare, ca si la optimizarea SEO la site-uri si aici rezultatele apar de obicei dupa cateva luni.