In articolul de astazi vom vorbi de ce o campanie cu bloggeri poate fi utila pentru afacerea ta, Indiferent de natura site-ului tau, site de prezentare, magazin online, blog, blogosfera iti poate aduce multe beneficii, mai mult trafic targetat, iti face cunoascut brand-ul si poate atrage desigur mai multe vanzari.

Advertorialele pe Bloguri sunt practic parte din optimizarea SEO, iti cresc vizibilitatea in cautari, iti asigura o indexare mai buna in cautarile organice din motoarele de cautare si pozitii de top in cautari organice pentru cuvintele cheie concurentiale.

Cum functioneaza?

Bloggerul ce participa la campania de advertoriale va redacta si publica pe bloggul sau un articol legat de subiectul campaniei, cu link pe cuvant cheie catre site-ul tau.

Acest articol este vazut ca o recomandare si are multe avantaje din punct de vedere SEO pe termen lung. Articolul va fi citit de urmaritorii blogerului care pot interactiona, pot da click pe linkul din articol pentru a ajunge pe site-ul tau, pot discuta in comentarii despre serviciile sau produsele pe care le oferi, pot distribui, iar toate astea reprezinta beneficii pentru afacerea ta.

articole seo

Investeste in viitorul afacerii tale

Asa cum spuneam un advertorial reprezinta in primul rand un avantaj din punct de vedere seo pe termen lung. Articolul va ramane publicat mereu pe blogul cu care ai colaborat, asta inseamna ca ai asigurata vizibilitate dar si un backlink important.

Atunci cand porniti o campanie de advertoriale, mai multi bloggeri vor scrie despre subiectul vostru, asta ajuta la formarea imaginei firmei, produsului sau serviciului oferit de voi.

In regula, acum probabil va intrebati daca este asa eficienta de ce nu apeleaza toate companiile la advertoriale. Ei bine ca orice alt lucru din mediul online nu tot ce vedeti este si bun pentru voi, iar majoritatea stiu asta si sunt sceptici cand vad sau aud de astfel de oportunitati de promovare, cei mai multi nu au incredere in blogeri ca vor pastra linkul sau nu stiu daca blogul respectiv este potrivit.

Campania de advertoriale SEO

Pentru a evita sa pierdeti timpul pierdut cautand bloggerii potriviti, informatii, timpul pe care il perdeti cu organizarea sau sa controlati daca bloggeri si-au facut treaba, puteti apela la o firma SEO care are portofoliu bogat de bloggeri cu care colaboreaza de mult timp si care se poate ocupa de toata organizarea campaniei de promovare.

Pregatirea unei campanii de advertoriale se desfasoara in mai multe etape, in functie de cerinte si necesitati se aleg bloggerii potriviti, li se ofera datele necesare pentru redactarea articolelor si se pregateste programa de publicare. Dupa preferinte puteti primi raport periodic sau unul final.