Agenție SEO din Timișoara
Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

Scapa de comentariile nedorite din site-ul tau WordPress

wp

In ultima perioada, s-au intensificat comentariile spam la site-urile WordPress, dar exista solutii simple prin care poti scapa de aceste mesaje/alere neimportante.

Daca detii un site, blog sau magazin on-line si ai campuri de comentarii (inclusiv recenzii), te vei trezi in timp cu spam-uri (comentarii nedorite). Iar cu trecerea timpului aceste comentarii vor deveni tot mai dese si mai suparatoare.

Primul lucru pe care ar trebui sa il faci la inceput, cand iti creezi site-ul este sa il personalizezi putin, iar cateva metode de personalizare le voi dezbate in ceea ce urmeaza:

  1. Stabilirea limbii site-ului tau – daca vei scrie articole, vei vinde produse sau vei prezenta site-ul doar utilizatorior din Romania, este foarte indicat sa iti setezi limba site-ului tau ca fiind Romana:

Settings >> General >> Site Language;

  1. Permite trimiterea notificarilor pentru fiecare comentariu publicat:

Setari >> Discutii >> Trimite-mi email când >> se bifeaza cele 2 optiuni;

  1. Seteaza-ti ca orice comentariu sa fie aprobat manual:

Setari >> Discutii >> Înainte să apară comentariul – se bifeaza prima optiune;

  1. Instaleaza un plug-in pentru a te feri de spamuri in comentarii si nu numai.

Am testat mai multe plug-in-uri, dar cel mai interesant ni sa parut a fi plug-in-ul Wordfence. Acest plug-in vine in varianta gratuita, iar daca doresti, poti trece la varianta platita, cu foarte multe caracteristici de protejare a site-ului tau.

In varianta gratuita, pe langa faptul ca iti poti securiza link-ul de login din platforma, acest plug-in iti da posibilitatea de a administra si lista de ip-uri care nu doresti sa iti mai acceseze site-ul.

Din momentul in care ai instalat plug-in-ul, el va incepe o perioada de “invatare” a site-ului, adica va urmari log-urile din spatele lui sa vada care ip-uri sunt in regula si pe care sa nu le puna in blacklist.

Va citi lista de utilizatori, pentru a ii retine in cazul accesarilor ulterioare fara a-i restrictiona, iar cea mai utila caracteristica este aceea ca se va uita in lista de comentarii, iar daca tu ai comentarii bifate ca spam, el va avea grija ca acele ip-uri (utilizatori) sa nu mai poata accesa site-ul tau.

Acest plug-in are Firewall-ul propriu care dupa ce trece de perioada de invatare, iti va proteja site-ul si de atacuri de tip Hack.

Va avea in vedere toate fisierele din site-ul tau si le va scana pentru a verifica daca sunt virusi, inclusiv daca ai alte plug-in-uri suspectate in a folosi in mod necorespunzator baza de date.

Vei primi notificari pentru orice logare a oricarui utilizator, sau incercare de autentificare a unui program sau a unui utilizator neautorizat.

De asemenea vei sti tot timpul cand trebuie sa iti faci actualizari la plug-in-uri sau la temele site-ului tau pentru ca are si optiunea notificarilor de acest gen.

In varianta platita acest plug-in este un antivirus in toata regula:

  • Firewall-ul va comunica cu baza de date a celor de la Wordfence pentru a servi cele mai bune protectii;
  • Vei putea bloca ip-uri pe regiuni, fara a fi nevoit sa adaugi ip dupa ip, manual, mai ales daca clientii tai sunt doar din Romania;
  • Scanare complexa;

O alternativa gratuita dar mai simpla, gaessti online, folosind un scanner de securitate a site-ului.

Pretul pentru achizionarea unei licente folosite doar pentru un site este de 99 $, o singura data, iar din punctul nostru de vedere merita toti banii, avand in vedere complexitatea de protectie pe care ti-o ofera.

Articolul anterior Articolul anterior
Articolul următor Articolul următor