Prezenta in mediul online este obligatorie pentru orice afacere, indiferent de marimea sa. Fiecare fotograf ar trebui sa aiba si un site de prezentare a serviciilor, magazinele ar trebui sa poata vinde si online iar orice alt furnizor de servicii ar trebui sa fie prezent si pe internet pentru a-si prezenta oferta.

Viitorul e online, iar pentru a supravietui pe piata trebuie sa fii prezent acolo unde sunt si clientii tai.

In timp ce tot mai multe persoane aleg sa cumpere de pe internet in defavoarea magazinelor obisnuite, sunt inca multe business-uri care nu au facut marele pas catre mediul online. De aceea am realizat un ghid in care prezentam 4 lucruri de care trebuie sa tii cont numaidecat atunci cand iti alegi gazduirea.

Iata care sunt acestea:

backup

Backup

Cu cat a crescut numarul de tranzactii efectuate online, cu atat si tentativele de hacking sunt mai numeroase. Prin urmare, un prim lucru pe care ar trebui sa il ai in vedere este reprezentat de solutiile de backup pe care compania de hosting ti le pune la dispozitie.

Probabil ca vei munci mult pentru ca site-ul tau sa arate perfect si sa vanda bine, sau vei plati mult pentru un site eficient, asa ca nu iti doresti sa ramai fara el peste noapte.

In cazul unei tentative de hacking, ar trebui sa ai mereu o solutie de rezerva. Iar compania de hosting Romania pe care o alegi ar trebui sa ti-o ofere.

spatiu

Spatiu pe disc

Inca de la inceput va trebui sa stabilesti spatiul de care ai nevoie pentru site-ul tau. Vrei un magazin online cu zeci de mii de produse sau un simplu site de prezentare cu doar cateva pagini unde iti vei detalia serviciile?

In functie de marimea site-ului pe care doresti sa il construiesti, vei putea stabili apoi care este spatiul pe care cea mai buna firma de gazduire trebuie sa ti-l puna la dispozitie.

Majoritatea firmelor de gazduire iti ofera posibilitatea de a face upgrade. Deci, daca ti-ai facut un site care ocupa din ce in ce mai mult spatiu, in urma adaugarii de noi si noi fisiere, nu ar trebui sa stai cu teama ca vei ramane fara spatiu. Vei putea opta oricand pentru un pachet mai generos.

ssl

SSL

Nu iti doresti ca atunci cand cineva intra pe site-ul tau sa fie avertizat ca acesta nu este sigur, nu? De asemenea, s-ar putea sa nu ai un buget foarte mare pentru inceput, asa ca nu ti-ai putea permite costurile pentru achizitia unui certificat SSL separat.

Cu toate acestea, este important ca site-ul sau sa detina un certificat SSL. Acesta inspira incredere atat pentru clienti cat si pentru motoarele de cautare. Majoritatea specialistilor SEO sustin faptul ca acest certificat SSL este un factor care determina pozitionarea in lista de rezultate Google.

suport

Suport

Daca nu apelezi la serviciile unui expert care sa iti construiasca site-ul si alegi sa il faci tu de la 0, folosind o platforma disponibila, e foarte probabil sa ai deseori nevoie de o mana de ajutor.

In acest sens, echipa de suport este foarte importanta. Nu numai ca ar trebui sa dispuna de cunostintele necesare si de experienta, ci totodata sa fie disponibila la orice ora din zi sau noapte.

Nu iti doresti ca site-ul tau sa fie offline ore intregi si sa pierzi clienti doar din cauza faptului ca nimeni din echipa de suport nu este disponibil pentru a te putea ajuta.

Tine cont de aceste 4 lucruri atunci cand iti alegi firma de gazduire si cu siguranta nu vei da gres.