Agenție SEO din Timișoara
Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

4 lucruri de care să ții cont când iți alegi găzduirea web

cum alegi gazduire

Prezența în mediul online este obligatorie pentru orice afacere, indiferent de mărimea să. Fiecare fotograf ar trebui să aibă și un site de prezentare a serviciilor, magazinele ar trebui să poată vinde și online iar orice alt furnizor de servicii ar trebui să fie prezent și pe internet pentru a-și prezenta oferta.

Viitorul e online, iar pentru a supraviețui pe piață trebuie să fii prezent acolo unde sunt și clienții tai.

În timp ce tot mai multe persoane aleg să cumpere de pe internet în defavoarea magazinelor obișnuite, sunt încă multe business-uri care nu au făcut marele pas către mediul online. De aceea am realizat un ghid în care prezentăm 4 lucruri de care trebuie să ții cont numaidecât atunci când iți alegi găzduirea.

Iată care sunt acestea:

backup

Backup

Cu cât a crescut numărul de tranzacții efectuate online, cu atât și tentativele de hacking sunt mai numeroase. Prin urmare, un prim lucru pe care ar trebui să îl ai în vedere este reprezentat de soluțiile de backup pe care compania de hosting ți le pune la dispoziție.

Probabil că vei munci mult pentru că site-ul tău să arate perfect și să vanda bine, sau vei plăti mult pentru un site eficient, așa că nu iți dorești să rămâi fară el peste noapte.

În cazul unei tentative de hacking, ar trebui să ai mereu o soluție de rezervă. Iar compania de hosting Romania pe care o alegi ar trebui să ți-o ofere.

spatiu

Spațiu pe disc

Încă de la început va trebui să stabilești spațiul de care ai nevoie pentru site-ul tău. Vrei un magazin online cu zeci de mii de produse sau un simplu site de prezentare cu doar câteva pagini unde iți vei detalia serviciile?

În funcție de mărimea site-ului pe care dorești să îl construiești, vei putea stabili apoi care este spațiul pe care cea mai buna firma de găzduire trebuie să ți-l puna la dispoziție.

Majoritatea firmelor de găzduire iți oferă posibilitatea de a face upgrade. Deci, daca ți-ai făcut un site care ocupa din ce în ce mai mult spatiu, în urma adăugării de noi și noi fișiere, nu ar trebui să stai cu teama că vei rămâne fară spatiu. Vei putea opta oricând pentru un pachet mai generos.

ssl

SSL

Nu iți dorești că atunci când cineva intra pe site-ul tău să fie avertizat că acesta nu este sigur, nu? De asemenea, s-ar putea să nu ai un buget foarte mare pentru început, așa că nu ți-ai putea permite costurile pentru achiziția unui certificat SSL separat.

Cu toate acestea, este important că site-ul sau să dețină un certificat SSL. Acesta inspira încredere atât pentru clienți cât și pentru motoarele de căutare. Majoritatea specialiștilor SEO susțin faptul că acest certificat SSL este un factor care determina poziționarea în lista de rezultate Google.

suport

Suport

Dacă nu apelezi la serviciile unui expert care să iți construiască site-ul și alegi să îl faci tu de la 0, folosind o platforma disponibilă, e foarte probabil să ai deseori nevoie de o mână de ajutor.

În acest sens, echipa de suport este foarte importanta. Nu numai că ar trebui să dispună de cunoștințele necesare și de experiență, ci totodată să fie disponibila la orice ora din zi sau noapte.

Nu iți dorești că site-ul tău să fie offline ore întregi și să pierzi clienți doar din cauza faptului că nimeni din echipa de suport nu este disponibil pentru a te putea ajuta.

Tine cont de aceste 4 lucruri atunci când iți alegi firma de găzduire web și cu siguranță nu vei da greș.

Articolul anterior Articolul anterior
Articolul următor Articolul următor