Multi programatori sau freelanceri care se ocupa de crearea de site-uri nu stiu sau pur si simplu nu sunt interesati de cum ar trebui sa arate un website optimizat seo pentru motoarele de cautare.

In fapt, acestia ar trebui sa faca echipa cu specialistii SEO, deoarece doar in acest fel, chiar daca fiecare actioneaza pe domeniul sau, in final proiectul web respectiv va avea vizibilitatea, notorietatea dorita si ii va determina pe internautii din grupurile vizate de antreprenor nu doar ca sa il viziteze, ci si sa faca comenzi de produse si servicii de acolo, online.

De ce este nevoie de un specialist seo

De ce ai nevoie de un specialist SEO?

– elimina greselile care pot aparea pe timpul crearii site-ului;
– poate face corectii legate de functionalitatea acestuia mult mai usor, mai ieftin, decat sa repare ceea ce nu functioneaza bine la un site deja existent;
– se pot culege informatii esentiale pentru structura in sine si functionalitatea proiectului;
– se poate vedea ce propune concurenta directa, ce face bine si ce face rau si care poate fi elementul de diferentiere fata de aceasta.

Cel mai important lucru de care trebuie sa se tina seama este faptul ca trebuie sa construiasca o structura bazata pe cerere si nicidecum pe ceea ce ii plac antreprenorului.

Iar aceasta presupune sa se adune un nucleu semantic cat mai complet, o structura de bunuri si servicii agreata de catre utilizator, care este usor de inteles si pentru motoarele de cautare.

S-a depasit etapa in care se spunea ca identificarea nevoilor publicului tinta cade in sarcina departamentului de vanzare al firmei.

Cand se face optimizarea site-ului de e-commerce se strang si o multime de intrebari si informatii despre nevoile oamenilor, despre ceea ce le pasa, despre acele solicitari care se tot repeta pe motoarele de cautare si, de asemenea, se pot vedea si anumite tendinte privind traficul in perioada urmatoare care pot sa fie de mare ajutor, in sensul oferirii de catre magazinul online in cauza exact a acelor produse si servicii care vor fi cautate in perioada imediat urmatoare.

Un programator probabil ca nu va fi neaparat interesat ca sa faca pe site si sectiuni cu intrebari si raspunsuri, consultatii de specialitate, recomandari pentru selectarea marfurilor, un blog cu diverse articole utile cu stiri cu opinii ale expertilor, o parte referitoare la parerile clientilor existenti.

El nu va fi interesant neaparat de modalitatile prin care se poate atrage trafic suplimentar pentru solicitari de informatii de anumite subiecte bine stabilite, cum poate sa creasca valoarea adaugata a site-ului pe motoarele de cautare, cum sa isi ajute utilizatorii sa selecteze un produs sau sa ia decizia de a comanda, sa propuna studii de caz.

Vrei sa ai mai multe vanzari sau mai mult trafic organic?

Cere acum o pferta de pret pentru optimizare SEO sau comanda o campanie de Advertoriale SEO.