Agenție SEO din Timișoara
Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

Ce este un Guest Post si cum te ajuta la SEO

guest post

Un Guest Post este un articol scris de o persoană și publicat pe un site web sau blog deținut de altcineva. Persoana care scrie articolul este cunoscută sub numele de „guest writer” sau „guest blogger”, iar proprietarul site-ului care publică articolul este cunoscut sub numele de „host blogger”.

Un Guest Post poate fi scris pentru a obține mai multă expunere pentru propriul blog sau pentru a promova propriile servicii sau produse. Acesta poate fi, de asemenea, o modalitate de a oferi conținut valoros cititorilor site-ului gazdă și de a stabili o relație cu proprietarul site-ului.

În general, un Guest Post este un câștig pentru ambele părți implicate: proprietarul site-ului primește conținut valoros și variat pentru site-ul său, în timp ce autorul Guest Post-ului primește expunere, trafic și posibil backlinks către propriul site web.

Ce câștigă bloggerul?

În primul rând conținut de calitate, mai multe guest posturi vor atrage trafic organic pe blogul respectiv și astfel va deveni mai popular. Nu avem intodeauna timp să scriem articole pe blog, prin guest posting primim conținut pe blog fără a depune efort.

Ce castiga cel care scrie?

Autorul devine cunoscut, asta mai ales dacă bloggerul unde publică este cunoscut. Dacă are un blog propriu îl va ajuta să câștige trafic la rândul său. Obține un backlink important din profilul său care îl va ajuta la SEO.

guest posting

Cum procedam?

Aici voi vorbi din punctul de vedere al bloggerului. Trebuie să creezi o pagina cu formular de trimitere pentru cei care vor fi interesați să scrie pe blogul tău. Pentru a fi mai ușor găsită atât pe site cât și în căutări poți folosi titluri precum „scrie pentru noi” „devino autor” „guest post” sau „contribuie”

Nu uita să specifici condițiile și regulile de publicare în pagina nou creata. De exemplu poți impune că articolele trimise spre publicare să dețină un minim caractere, categoria și subiectele pe care le accepți pentru publicare.

Credit autorului

Creezi un profil autorului și publici articolul în numele lui. Profilul trebuie să conțină numele autorului, o scurta biografie și link către site-ul lui sau către profilele din rețelele de socializare.

Recomandări pentru autor

Titluri precum „scrie pentru noi” „devino autor” „guest post” sau „contribuie” pot fi folosite în căutări pentru a găsi bloguri care accepta guest posting. Scrie conținut original și interesant care să atragă trafic din care vei căștiga atât tu cât și bloggerul.

Sunt mulți bloggeri care nu acceptă orice link la ei pe blog pentru că nu vor să se asocieze cu site-uri care nu sunt relevante sau potrivite pentru ei. Înainte de a scrie și trimite pentru publicare un guest post contactați bloggerul pentru a discuta detaliile.

Sa aveți spor!

Articolul anterior Articolul anterior
Articolul următor Articolul următor