Un Guest Post este un articol redactat de tine dar pe care il publici pe un alt blog sub semnatura proprie.

Atat proprietarul blogului unde va fi publicat cat si autorul articolului care il publica vor avea de castigat din asta, cum asa?

Ce castiga bloggerul?

In primul rand continut de calitate, mai multe guest posturi vor atrage trafic organic pe blogul respectiv si astfel va deveni mai popular. Nu avem intodeauna timp sa scriem articole pe blog, prin guest posting primim continut pe blog fara a depune efort.

Ce castiga cel care scrie?

Autorul devine cunoscut, asta mai ales daca bloggerul unde publica este cunoscut. Daca are un blog propriu il va ajuta sa castige trafic la randul sau. Obtine un backlink important din profilul sau care il va ajuta la SEO.

guest posting

Cum procedam?

Aici voi vorbi din punctul de vedere al bloggerului. Trebuie sa creezi o pagina guest post cu formular de trimitere pentru cei care vor fi interesati sa scrie pe blogul tau. Pentru a fi mai usor gasita atat pe site cat si in cautari poti folosi titluri precum „scrie pentru noi” „devino autor” „guest post” sau „contribuie”

Nu uita sa specifici conditiile si regulile de publicare in pagina nou creata. De exemplu poti impune ca articolele trimise spre publicare sa detina un minim caractere, categoria si subiectele pe care le accepti pentru publicare.

Credit autorului

Creezi un profil autorului si publici articolul in numele lui. Profilul trebuie sa contina numele autorului, o scurta biografie si link catre site-ul lui sau catre profilele din retelele de socializare.

Recomandari pentru autor

Titluri precum „scrie pentru noi” „devino autor” „guest post” sau „contribuie” pot fi folosite in cautari pentru a gasi bloguri care accepta guest posting. Scrie continut original si interesant care sa atraga trafic din care vei castiga atat tu cat si bloggerul.

Sunt multi bloggeri care nu accepta orice link la ei pe blog pentru ca nu vor sa se asocieze cu site-uri care nu sunt relevante sau potrivite pentru ei. Inainte de a scrie si trimite pentru publicare un guest post contactati bloggerul pentru a discuta detaliile.

Posteaza acum un GUEST POST

Sa aveti spor!